جستجوی این وبلاگ

نان ها

نان شیرین با خمیر جادویی

دستور این خمیر جادویی رواز مهرانه جون ( در روزمنو) یاد گرفتم ومیشه باهاش یه عالمه نون های شیرین خوشمزه درست کرد...

خمیر جادویی 
***********************************
مواد لازم :
آرد نان : 500 گرم 
تخم مرغ : 1 عدد
شیر ولرم : 250 میلی لیتر یا یک پیمانه
 روغن جامد یا نیمه جامد : 6 قاشق سوپخوری یا ( کره به دمای محیط رسیده 5 قاشق سوپخوری)
مایه خمیر تازه: (1 بسته) حدود 30 گرم
نمک : 1 قاشق چایخوری
 شکر : 5 قاشق سوپخوری


طرز تهیه :

یک قاشق چایخوری از شکر دستور + خمیر مایه را در ظرفی ریخته و شیر ولرم را به خمیر مایه اضافه کنید کمی هم بزنید تا 5 دقیقه خمیر مایه عمل آید .
خمیر مایه عمل آمده را اضافه و بدون هم زدن مقداری از آرد را اضافه و هم بزنید کم کم آرد را اضافه و با قاشق چوبی هم زده تا خمیر در کاسه جمع شود .نمک + روغن +بقیه شکر + تخم مرغ را با هم مخلوط کرده در حدیکه یکدست شوند  و با بقیه مواد مخلوط کنید.


خمیر را روی سطح آرد پاشی شده گذاشته و به مدت 5 یا 10 دقیقه ورز دهید یا خمیر را روی سطح کارتون 100 بار بکوبید تا خمیر براق و یکدست و نرمی بدست آید که به دست نچسبد .
خمیر را در جای نسبتا گرم در کاسه ای که با یک قاشق مرباخوری با روغن مایع چرب کرده اید گذاشته و به مدت یکساعت تا یکساعت و نیم استراحت دهید تا وقتی که حجم خمیر دو برابر شود .

پف خمیر را خوابانده و با وردنه اونو باز کنین و به شکل ها دلخواه در بیارید ..(میتونید داخل نان ها رو با مربا، نوتلا یا شکر و گردو و دارچین پر کنید)
 روی نان ها را پوشانده به مدت 15 دقیقه  استراحت میدهیم. بعد روی آنها را زرده تخم مرغ برس کنید و کنجد پاشیده و در فر از قبل گرم شده به مدت 30 تا 35 دقیقه و با درجه حرارت 185 درجه سانتیگراد طبخ نمایید .









نوش جان!





نان بربری

مواد لازم برای 3 عدد نان متوسط

آرد: 450 گرم
خمیر مایه تازه: 8 گرم
آب ولمرم: 350 میلی لیتر
نمک: 2 ق م
شکر: 1 ق م


برای روی نان:
آب : 2 لیوان
آرد: 2 ق غ
نمک: ½ ق چ
کنجد

خمیر مایه را در 350 میلی لیتر آب ولرم حل میکنیم . بعد نمک و شکر را نیز در آن حل میکنیم و کم کم آرد را الک کرده و داخل آن میریزیم و هم میزنیم. در پایان یک خمیر چسبناک بدست می آوریم که زیاد سفت است نه شل.
روی خمیر را پوشانده به مدت 2 ساعت در جای گرم قرار میدهیم تا ور بیاید.
بعد روی سطح کار آرد پاشی میکنیم. و از خمیر 3 تا چونه میگیریم .

برای روی نان، 2 لیوان را با 2 ق آرد و کمی نمک مخلوط کرده روی گاز قرار میدهیم تا جوش بیاید. بعد آنرا از روی حرارت برمیداریم.

فر را با حرارت 200 درجه سانتیگراد گرم میکنیم.

حالا چانه ها به شکل نان بربری به ضخامت 1 سانت باز میکنیم و در سینی فر قرار میدهیم.
روی نان ها از مایع آرد و آب میمالیم و بعد روی آن خطوطی می اندازیم و بعد روی آن کنجد میپاشیم.

حالا سینی را داخل فر قرار میدهیم تا به مدت 30 دقیقه نان ها بپزند وطلایی شوند.
*در وسط مرحله پخت میتوانیم باز از مایع آب و آرد روی نان ها بمالیم تا خوشرنگ شوند.

نان ما آماده است.










نوش جان!





نان لواش خانگی




مواد لازم:

آرد گندم: 500 گرم
خمیر مایه تازه: 25 گرم
شیر ولرم: 120 میلی لیتر
آب ولرم: 100 میلی لیتر
روغن: 4 ق غ
نمک: 2 ق چ

طرز تهیه:
خمیر مایه را در آب ولرم حل میکنیم و بعد شیر ولرم، روغن و نمک را اضافه کرده هم میزنیم ...بعد کم کم آرد را با الک اضافه میکنیم  تا جایی که خمیر به دست نچسبد...حدود 10 دقیقه ورز میدهیم . بعد روی خمیر را پوشانده آنرا به مدت 40_30 دقیقه در جای گرمی قرار میدهیم تا ور بیاید. بعد خمیر را به 12_10 قسمت مساوی تقسیم کرده و چانه میگریم و روی آنها رومیپوشانیم تا 10 دقیقه بمانند. تابه بزرگی روی گاز قرار میدهیم تا گرم شود. چانه ها را با وردنه باز و نازک میکنیم و در تابه می اندازیم . یکطرف آن که پخته شد، آنرا بر میگردانیم تا طرف دیگر هم پخته شود.














نوش جان!