جستجوی این وبلاگ

دسر های سنتی و مدرن

شله زرد

(مواد لازم ( برای 3-2 نفر



برنج: 1 پیمانه
آب: 7 پیمانه
شکر: 2/5-2 پیمانه
گلاب: 3 ق غ
زعفران ساییده: 1ق س (حل شود در نصف لیوان آب)
روغن: 2 ق غ
خلال بادام خیس کرده: 1/2 پیمانه
خلال بادام، پسته، پودر نارگیل و دارچین برای تزیین


روش تهیه:

قبل از هر چیز برنج را شسته و آنرا 3-2 ساعت در آب خیس میکنیم.
بعد برنج را با 7 پیمانه آب روی حرارت گذاسته تا بپزد. وقتی دانه های برنج از هم باز شدند،شکر را افزوده و خوب هم میزنیم. بعد از 15-10 دقیقه گلاب و زعفران آب کرده را می افزاییم. بعد از 10 دقیقه دیگر هم خلال بادام خیس خورده و روغن را اضافه میکنیم. بعد از 6-5 دقیقه حرارت را خاموش کرده و شله زرد را در ظرف سرو میکشیم وروی آنرا تزیین میکنیم.








نوش جان!



حلوا



مواد لازم:

آرد گندم: 1 پ
روغن مایع:1/2 پ
شکر:1/3 پ
آب:1/4 پ
گلاب: 2 ق م
زعفران ساییده: 2 ق م



آرد را بدون روغن تفت میدیم تا رنگش تغییر کنه.

بعد اونو با روغن تفت میدیم تا قهوه ای بشه.
شکر و گلاب و آب رو مخلوط میکنیم و روی آرد سرخ شده میریزیم و خوب هم میزنیم.
 بعد زعفران ساییده رو اضافه میکنیم و چند دقیقه بعد حلوا آماده است.












نوش جان!



زولبیا


اینم شیرینی مخصوص ماه مبارک رمضان : زولبیای خونگی



مواد لازم:

برای خمیر

نشاسته: 3 ق غ
آرد: 1ق غ
ماست: 5/3 ق غ
زعفرون: 4/1 ق چ
بیکینگ پودر: 1 ق چ

برای شربت

آب: 1/2 لیوان
شکر: 1 لیوان
گلاب: 2-1 ق غ
آب لیمو :3-2 قطره

زعفرون ، نشاسته و آرد رو در ماست حل میکنیم بعد بیکینگ پودر رو اضافه کرده و خوب هم میزنیم...نیم ساعت به خمیرمون استراحت میدیم. در این زمان شربت رو آماده میکنیم. شکر آب و آبلیمو رو روی حرارت گذاشته تا به غلظت لازم برسه. 
مایع زولبیا رو توی قبف با کیسه فریزر ریخته و در روغن داع شکل میدهیم. یکطرف زولبیا که سرخ شد، طرف دیگه رو سرخ میکنیم و از روغن در میاریم.


. بعد از توی روغن که در آوردیم به مدت 3-2 دقیقه داخل شربت میندازیم و بعد اونها رو توی توری ریخته تا شربت اضافیش بره پایین. زولبیا ما آماده است.









نوش جان!




باسلوق


مواد لازم:
نشاسته: 150 گرم
آب: 4/3 لیوان
گلاب:4/1 لیوان
شکر: 150 گرم
کره: 1 ق م
پودر نارگیل :به میزان لازم
مغز گردو: به میزان لازم

ابتدا نشاسته را در4/3 لیوان آب سرد حل میکنیم ، بعد گلاب و شکر را اضافه کرده و آنرا روی حرارت قرار میدهیم و مرتب هم میزنیم تا غلیظ شود، بعد کره را اضافه میکنیم..و صبر میکنیم تا مواد ما به شکل خمیر در آید...
 روی یک ورقه فویل نارگیل میریزیم و خمیر بدست آمده را روی نارگیل ها  به شکل مستطیل پهن میکنیم و وسط آن مغز گردو قرار میدهیم و رول میکنیم. بعد آنرا به مدت 1 روز در یخچال میگذاریم و موقع سرو برش میزنیم.


نوش جان!





فالوده شیرازی

مواد لازم:

نودل برنجی ( رایس ورمیشل) 1 بسته
شکر: 5/1 لیوان
آب: 2 لیوان
گلاب: 4/1 لیوان
آب لیمو: به مقدار لازم

ابتدا آب و شکر و گلاب را در یک قابلمه روی گاز میگذاریم تا کمی بجوشد وغلیظ شود. بعد آنرا به مدت چند ساعت در فریزر قرار میدهیم.
نودل را در آب جوش ریخته و به مدت 15-10 دقیقه روی حرارت میپزیم. سپس آنرا آبکش کرده تا آب آن برود...در این مرحله میتوانیم کمی آبلیمو با آن بیفزاییم.
حالا شربت خنک را از فریز در آورده و نودل ها داخل آن میریزیم و به هم میزنیم. بعد به مدت چند ساعت در فریز قرار میدهیم تا خنک شود. موقع سرو به فالوده آبلیمو تازه اضافه میکنیم.














نوش  جان!  



دسر شکلاتی


شیر: 1/5 لیوان

بستنی شکلاتی:1/5 لیوان

پودر ژلاتین: 3 ق غ (یا 6 ورق ژلاتین)
پودر کاکاؤ: 5-4 ق غ
شکر: 3 ق غ

شیر رو گرم کردم.. ژلاتین را با 1 ق آب گرم روی حرارت با روش بن ماری حل کردم. و با شیر گرم مخلوط کردم. بعد شکر . پودر کاکاؤو رو اضافه کردم. بعد هم بستنی آب شده رو به مخلوطم اضافه کردم و خوب هم زدم. بعد در قالب ریختم و به مدت 2-3 در یخچال گذاشتم تا خودش رو ببنده. 













نوش جان!





ژله میوه


این هم دستور ژله میوه که خیلی ساده است فقط نیاز به وقت و حوصله داره....


مواد لازم:
ژله میوه ای در چند رنگ
میوه های بدون اسید ( سیب، انگور،هلو...)
آب

ژله اول رومطابق دستور روی پاکتش درست کنین ودر قالب بریزید. بعد از 1 ساعت که بست...ژله دوم رو آماده کنین و به اندازه 0.5 سانت روی ژله قبلی بریزید و میوه های خرد شده یا قالب زده شده رو روی اون قرار میدیم. و در یخچال میگذاریم تا میوه ها فیکس بشن. بعد از نیم ساغت بقیه ژله رو روی اون میریزیم و در یخچال قرار میدیم...(این روبه دفعات دلخواه میتونین تکرار کنین.) 



  

نوش جان! 


دسر هلو :
برای مهمانی دیشب دست به ابتکار زدم و این دسر رو درست کردم..خوشبختانه خیلی خوشمزه شده بود ومورد استقبال مهمون ها هم قرار گرفت.
مواد لازم:
ژله  با طعم هلو: 2 پاکت
آب جوش 2 لیوان
خامه: 1 لیوان (250-200 میلی لیتر)
آب هلو : 1 لیوان
کنسرو هلو خرد شده: 2/1 لیوان

روش تهیه:
ابتدا 2 پاکت پودر ژله هلو را در 2 لیوان آب جوش حل میکنیم. بعد کمی که خنک شد ، آب هلو  را اضافه میکنیم. سپس کنسرو هلوی خرد شده را داخل قالب میریزیم و کمی از مایع ژله روی آنها میریزیم و15  دقیقه داخل یخچال قرار میدهیم تا هلو ها در قالب فیکس شوند بعد دوباره کمی ژله  توی قالب می ریزیم  تا روی هلوها را بپوشاند و دوباره 10 دقیقه داخل یخچال می گذاریم. بعد خامه را هم به مایع ژله می افزاییم  و مواد را داخل قالب  ژله میریزیم و به مدت 3-2 ساعت در یخچال قرار میدهیم تا دسر آماده شود.
 نکته: برای سرو دسر، ابتدا دور دسر را با نوک چاقو آزاد میکنیم و بعد ظرف دسر را به مدت 30 ثانیه در آب جوش میگذاریم و بعد دسررا در ظرف بر میگردانیم و آنرا با خامه زده شده و هلو تزیین میکنیم.








نوش جان!



تیرامیسو

مواد لازم

لیدی فینگر: به میزان لازم
قهوه غلیظ شیرین شده
پنیر ماسکاپونه: 250 گرم
خامه فرم گرفته: 200 گرم
عصاره وانیل: 2/1 ق چ
پودر قند: 4 ق غ
پودر کاکاؤ: کمی

پنیر ماسکاپونه وخامه فرم گرفته و پودر قند و وانیل را با همزن میزنیم.
بیسکوییت های لیدی فینگر را در قهوه میزنیم و کف ظرف سرو مچینیم. از مخلوط پنیری مقداری روی بیسکوییت ها میریزیم و صاف میکنیم و با الک روی آن پودر کاکاؤ میپاشیم. این کار رو دوباره تکرار میکنیم (لیدی فینگر، مخلوط پنیری و پودر کاکاؤ) تیرامیسو آماده است. آنرا برای چند ساعت در یخچال قرای میدهیم تا خنک شود.




نوش جان!

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر