جستجوی این وبلاگ

مواد اولیه خانگی


طرز تهیه کشک خانگی:


شاید برای خیلی از ما خارج نشین ها دسترسی به کشک تازه سخت باشه....با این حال هنوز بعضی ایرانی ها ی توی وطن هم خودشون کشک رو تهیه میکنن چون کشک خونگی هم سالمتره هم خوشمزه تر.
این روش تهیه کشک رو از مادربزرگ عزیز و هنرمندم یاد گرفتم و واقعا ازش ممنونم چون این دستور اینجا خیلی بدرم خورد.

مواد لازم:
ماست با چربی معمولی یا پر چرب: 1 لیتر
آب: 1 لیوان
نمک کمی

اول ماست رو کمی با قاشق میزنیم تا یکدست بشه و اونو تو یک ظرف در بسته قرار میدیم به مدت 3-1 روز بیرون از یخچال بمونه تا ترش بشه. بعد ماست رو با 1 لیوان آب مخلوط میکنیم (مثل دوغ اما غلیظ تر)
و اونو توی قابلمه میریزیم و روی حرارت گاز به مدت 1-2 ساعت میجوشانیم و گاهی هم میزنیم تا ته نگیره...تا جایی که آبش تبخیر بشه. در این زمان دیگه ماست رنگ کرم رنگ میشه اما بافتش حالت گوله گوله داره. 
در این مرحله میشه 2 کار کرد:
1.کشک رو داخل تنظیف بریزیم تا آبش کامل بره...بعد اونو گوله کرده و میذاریم تا خشک بشه وبعدا اونو می سابیم.

2.حالت دوم اینه که در همون مرحله (ماده توی قابلمه) کشک رو داخل مخلوط کن میریزیم تا صاف و یکدست بشه. (من همیشه این روشو استفاده میکنم)
حالا دیگه کشکمون حاضره و میشه اونو مصرف کرد و یا فریز کرد و موقع مصرف استفاده کرد.