جستجوی این وبلاگ

کیک، شیرینی و دسر

کیک هویج

این کیک خوشمزه رو توی یک کافه خوردم و چون خیلی خوشم اومد دستورشو پیدا کردم و دست بکار شدم....واقعا خوشمزه است...

مواد لازم:

آرد: ............... 175 گرم
 شکر: ................ 175 گرم ( ترجیحا : 100 گرم شکر سفید و 75 گرم شکر قهوه ای)

روغن مایع:............... 175 میلی لیتر
تخم مرغ درشت:.............3  عدد
هویج رنده شده:....................3 عدد
عصاره وانیل: .............1/2 ق چ
گردو ریز شده.............1/2 پیمانه
جوش شیرین: ..............1/2 ق چ
بیکینگ پودر:............... 1/2 ق چ
پودر دارچین:................1 ق م 
پودر جوز هندی:............1/2 ق چ
پودر شکر برای تزیین

همه مواد خشک( آرد الک شده و جوش شیرین و بیکینگ پودر) رو با هم مخلوط میکنیم.... در ظرفی جدا تخم مرغ ها رو با عصاره وانیل مخلوط میکنیم بعد شکر رو به تخم مرغ اضافه میکنیم، بعد روغن را اضافه میکنیم، بعد هم هویج رنده شده ،دارچین و جوز رواضافه میکنیم  مواد خشک رو آرام آرام به مخلوط تر اضافه میکنیم و آخر سر گردوی خرد شده رو میافزاییم. مواد کیک رودر قالب میریزیم.
فر رو از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم میکنیم. قالب ها رو درفر میزایریم و به مدت 30 دقیقه با حرارت 180 درجه میپزیم. بعد از خنک شدن کیک آنرا با پودر شکر تزیین میکنیم.









نوش جان!


کوکی اسنوبال (عروسی مکزیکی)

این شیرینی مکزیکی معمولا در عروسی های مکزیکی سرو میشه و در بعضی کشور های دیگه هم برای کریسمس درست میکنن...من این شیرینی رو برای عید درست کردم ...دستور اصلی این شیرینی از دوست عزیز لیلا در وبلاگ" آشپزخانه کوچک من" گرفته شده....

مواد لازم برای 30 عدد شیرینی:

کره نرم شده ............... 1 پیمانه
پودر شکر ................ 1/2 پیمانه

گردو تست شده و خیلی ریز شده...1 پیمانه
آرد: 2 پیمانه
عصاره وانیل یا اسانس بادام: 3 قطره
4 ق پودر شکر و نصف ق نشاسته  گندم یا ذرت برای تزیین شیرینی

اول گردو ها رو ماهیتابه تست میکنیم ...بعد گردو رو در دستگاه خرد کن ریخته تا ریز ریز بشه...
کره و پودر قند رو با هم میزنیم...بعد اسانس بادام و گردو و آرد رو اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم تا خمیر یکدست بشه...
خمیر رو در کیسه فریزر به مدت نیم الی 1 ساعت استراحت میدیم.
فر رو روی حرارت 300 درجه فارنهایت یا 175 درجه سانتی گراد گرم میکنیم.
توی سینی فر کاغذ روغنی میاندازیم و شیرینی رو به شکل توپ های کوچیک در سینی فر با فاصله میچنیم و در فر قرار میدیم.
حدود 30-20 دقیقه بعد شیرینی ها آماده هستن.
بعد از اینکه خنک شدن اونها رو در مخلوط پودر شکر میغلطونیم...












نوش جان و سال نو مبارک!






پای سیب قالبی


دستور اصلی این پای سیب های خوشمزه از سایت روزمنو یادگرفتم و بارها وبارها اونو درست کردم و همگی از خوردنش لذت بردن...

مواد لازم :

کره نرم شده ............... 250 گرم
پودر قند ................. 250 گرم
وانیل ................... کمی
تخم مرغ .................. 4 عدد
آرد ............. 300 گرم
بیکینگ پودر ................... 1 قاشق چایخوری
نشاسته ذرت ................... 4 قاشق غذاخوری سر پر
سیب درختی .............. 1 عدد
دارچین .........مقداری


طرز تهیه :
کره نرم شده رو خوب میزنیم.
پودر قند وانیل را اضافه میکنیم و میزنیم.
زرده و سفیده ها رو جدا میکنیم ... سفیده ها رو میزنیم کنار میزاریم.
زرده ها رو به کره اضافه میکنیم و خوب میزنیم.
ارد الک شده + بیکینگ پودر + نشاسته ذرت رو به مواد اضافه میکنیم و هم میزنیم
در نهایت سفیده های تخم مرغ رو اضافه میکنیم و با لیسک هم میزنیم تا خمیر صافی بدست بیاد.
خمیر رو توی قیف میریزیم و از ماسوره ی بزرگ ساده استفاده میکنیم.
در اینجا از قالب های مخصوص پای سیب استفاده میکنیم ... این قالب ها از قالب های مافین بزرگتر هستن و ارتفاع کمتری دارن.
توی قالب ها کپسول مخصوص میزاریم .. یک لایه از خمیر رو با قیف توی قالب میریزیم.. حالا یک حلقه از سیب رو پوست کنده رو روی خمیر میزاریم و روی سیب کمی دارچین می پاشیم ..و روی سیب رو دوباره یک لایه خمیر میزاریم. لازم نیست خمیر رو صاف کنید ... توی فر درست میشه ..!

قالب ها رو توی سینی میزاریم و به مدت 20 دقیقه توی فر با حرارت 175 درجه که از قبل گرم شده قرار میدیم ..
روی پای سیب رو هم میتونید با پودر قند تزیین کنید..















نوش جان!



کیک هامینگبرد (مرغ مگسخوار)



دستور این کیک خوشمزه ومتفاوت رو از یک سایت خارجی ترجمه کردم و امروز اونو درست کردم....

مواد لازم برای کیک:

 آرد گندم: 3 کاپ
بکینگ پودر :2 قاشق چ
جوش شیرین: ½ ق چ
نمک: 1 قاشق چ
شکر: 2 کاپ
پودر دارچین: 1 ق چ
پودر جوز: ½ ق چ (اختیاری)
3 عدد تخم مرغ
1 فنجان روغن کانولا ( یا روغن آفتابگردان)
عصاره وانیل: 2 ق چ
آناناس خشک خرد شده : ½ کاپ یا 1 کاپ کمپوت آناناس له شده ( ترجیحا بدون آب)
موز له شده: 2 کاپ
گردوی  ریزخرد شده: 1 کاپ

برای فراستیگ کیک:
 پنیر خامه ای: 450 گرم
 کره نرم شده: 1 کاپ
پودر شکر: 800 گرم
عصاره وانیل: 1 ق چ

***  در دستور اصلی فراستینگ با پنیر خامه ای هست اما من برای فراستیگ کیکم از خامه فرم گرفته کم شیرین استفاده کردم....

روش تهیه:

همه مواد خشک( آرد الک شده و شکر و جوش شیرین و بیکینگ پودر) رو با هم مخلوط میکنیم.... در ظرفی جدا تخم مرغ ها رو با عصاره وانیل مخلوط میکنیم، آناناس و موز له شده رو به تخم مرغ زده شده  وروغن اضافه میکنیم.  مواد خشک رو آرام آرام به مخلوط تر اضافه میکنیم و آخر سر گردوی خرد شده رو میافزاییم. مواد کیک رودر 2-3 قالب هم سایز با ارتفاع کم میریزیم.
فر رو از قبل با دمای 177 درجه سانتی گراد گرم میکنیم. قالب ها رو درفر میزایریم و به مدت 30 دقیقه با حرارت 177 درجه میپزیم.

** من کیک رو با 3/2 مواد درست کردم و  از یک قالب عمیق استفاده کردم و تمام مواد کیک رو در یک قالب ریختم. در این صورت زمان پخت کیک به 1 ساعت افرایش پیدا میکنه.( ترجیحا از چند تا قالب کم عمق استفاده کنین.)

کیک ها که آماده شد مهلت میدهیم تا خنک شوند و بعد مابین آنها و روی آنها را با فراستیگ دلخواه تزیین میکنیم.

*به نظر من شیرینی کیک یکم زیاد بود...میتونین مقدار شکر رو 1.5 کاپ بریزین و مقدا شکر فراستینگ رو هم حتما کم کنید.
من روی کیکم رو با خامه روکش کردم و برای تزیین یک پرنده هامینگبرد مارزیپانی درست کردم و روی کیکم گذاشتم.













نوش جان!








کیک خامه ای وانیلی با تزیین مارزیپان


این کیک برای مناسبت ها (تولد و سالگرد ازدواج و ...) کاربرد داره.

مواد لازم برای کیک اسفنجی:

تخم مرغ: 6 عدد
آرد: 6 ق سوپخوری (بزرگتر از غذاخوری)
شکر: 6 ق س
اسانس وانیل مایع : 1 ق م ( یا پودر وانیل شکری : 1 ق م)
بیکینگ پودر: 1/2 ق م


برای خامه:
خامه: 500 میلی لیتر
پودر شکر: 5-4 ق س
رنگ خوراکی

برای وسط کیک:
گردو: 2/1 لیوان
موز : 1 عدد
کمپوت آناناس: 2 حلقه

برای تزیین روی کیک:
خمیر مارزیپان
رنک خوراکی


روش کار:

ابتدا زرده وسفیده را جدا کرده و سفیده را جدا و زرده را با شکر و وانیل با همزن میرنیم فر را با درجه 175 سانتی گراد گرم می کنیم....سفیده را آنقدر میزنیم که سفت شده و از ظرف نربزد .سفیده را آرام آرام به بقیه مواد می افزاییم و به آرامی از یک سمت هم میزنیم، بعد آرد و بیکینگ پودر را الک کرده و به مخلوط می افزاییم. و در آخر مواد را در قالبی که از قبل چرب و آرد-پاشی کرده ایم میریزیم و در فر با دمای 175 درجه به مدت 45 دقیقه الی 1ساعت قرار میدهیم. (طبقه وسط با دمای پایینی)
بعد از 45 دقیقه با خلال دندان کیک را در فر تست میکنیم ، اگر چیزی به خلال نچسبید یعنی کیک آماده است...فر را خاموش میکنیم اما کیک را بعد از 20 دقیقه از فر در می آوریم تا پف کیک نخوابد.
کیک که کامل خنک شد، خامه خنک و پودر شکر را با همزن میزنیم تا خامه فرم بگیرد.
کیک را با چاقو از وسط برش میزنیم... خامه وسط کیک می مالیم ( به قطر دلخواه) بعد موز و گردو و آناناس خرد شده میریزیم و با گذاشتن طبقه رویی کیک و مالیدن روی کیک با خامه کیک برای تزیین آماده میشود.
برای تزیین، قسمتی از خامه را با چند قطره رنگ خوارکی به رنگ دلخواه در می آوریم و آنرا با قیف دور کیک ماسوره شکوفه میزنیم.
در آخر از خمیر مارزیپان رنگ شده با قالب شیرینی گل ها و برگهایی درست میکنیم و برای تزیین روی کیک قرار میدهیم.







نوش جان!











تارت توت فرنگی با خامه


مواد لازم برای قالب سایز بزرگ:


برای کراست:


آرد : 300 گرم
کره نرم شده: 120 گرم
تخم مرغ: 2 عدد
پودر قند: 5 ق غ
ب پ: 1 ق چ


خامه فرم گرفته
پودر قند:4 ق غ
اسانس وانیل: 1 ق م




برای روی تارت:


توت فرنگی خرد شده : به میزان لازم




روش کار


آرد و ب پ، پودر قند و کره را با دست با هم مخلوط میکنیم. بعد تخم مرغ ها را هم افزوده و باز مخلوط میکنیم و ورز میدهیم. خمیر را 15 دقیقه در یخچال استراحت میدهیم وبعد آنرا در قالب پهن میکنیم و روی قسمت های مختلف آنرا چنگال فرو میکنیم.سپس آنرا در فر با حرارت 200 درجه به مدت 20 دقیقه قرار میدهیم. بعد از 20 دقیقه با خلال دندان آنرا تست میکنم تا ببینیم که کراست پخته شده یا نه. (اگر چیزی به خلال نچسبید یعنی پخته)
کراست را از قالب خارج کرده تا خنک شود.


خامه را با وانیل و پودر قند میزنیم تا سفت شود و فرم بگیرد.


بعد روی کراست خامه را میمالیم و توت فرنگی ها را روی آن چیده و دور آن ها را باز با ماسوره خامه میزنیم.


تارت خوشمزه ما آماده است.














نوش جان!








تارت هلو با کرم وانیل




من  امروز تارت هلو رو به این صورت درست کردم:

*قالبم سایزش کوچیک بود. اگه قالبتون بزرگه نسبت مواد رو بیشتر کنید*

برای کراست:

آرد : 150 گرم
کره نرم شده: 60 گرم
تخم مرغ: 1 عدد
پودر قند: 3 ق غ
ب پ: 1/2 ق چ

برای کرم وانیل:

شیر: 1 لیوان
پودر قند:3 ق غ
نشاسته ذرت: 1/5 ق غ
اسانس وانیل: 1 ق غ
کره: 25 گرم

برای روی پای:

کمپوت هلو : به میزان لازم


روش کار

آرد و ب پ، پودر قند و کره را با دست با هم مخلوط میکنیم. بعد تخم مرغ را هم افزوده و باز مخلوط میکنیم و ورز میدهیم. خمیر را 15 دقیقه در یخچال استراحت میدهیم وبعد آنرا در قالب پهن میکنیم و روی قسمت های مختلف آنرا چنگال فرو میکنیم.سپس آنرا در فر با حرارت 200 درجه به مدت 20 دقیقه قرار میدهیم. بعد از 20 دقیقه با خلال دندان آنرا تست میکنم تا ببینیم که کراست پخته شده یا نه. (اگر چیزی به خلال نچسبید یعنی پخته)
کراست را از قالب خارج کرده تا خنک شود.

برای کرم وانیل پودر قند و نشاسته ذرت را در شیر سرد حل کرده و آنرا روی حرارت میگذاریم و مرتب هم میزنیم. بعد وانیل و کره را هم افزوده و باز به هم میزنیم تا مثل ماست غلیظ شود.
کرم را به مدت 15 دقیقه در یخچال خنک میکنیم و بعد روی کراست میریزیم.

در پایان روی تارت را با کمپوت هلوی خرد شده تزیین میکنیم.





جهت مشاهده تصویر واقعی کلیک کنید

نام: 1.jpg‏
بازدید: 0
اندازه: 60.2 کیلوبایت
شناسه: 44261   جهت مشاهده تصویر واقعی کلیک کنید

نام: 2.jpg‏
بازدید: 0
اندازه: 87.4 کیلوبایت
شناسه: 44262  

جهت مشاهده تصویر واقعی کلیک کنید

نام: 3.jpg‏
بازدید: 0
اندازه: 61.9 کیلوبایت
شناسه: 44263   جهت مشاهده تصویر واقعی کلیک کنید

نام: 4.jpg‏
بازدید: 0
اندازه: 43.4 کیلوبایت
شناسه: 44264  

جهت مشاهده تصویر واقعی کلیک کنید

نام: 5.jpg‏
بازدید: 0
اندازه: 86.9 کیلوبایت
شناسه: 44265   جهت مشاهده تصویر واقعی کلیک کنید

نام: 6.jpg‏
بازدید: 0
اندازه: 54.6 کیلوبایت
شناسه: 44266  

جهت مشاهده تصویر واقعی کلیک کنید

نام: 7.jpg‏
بازدید: 2
اندازه: 88.0 کیلوبایت
شناسه: 44267   جهت مشاهده تصویر واقعی کلیک کنید

نام: 8.jpg‏
بازدید: 1
اندازه: 51.8 کیلوبایت
شناسه: 44268  










نوش جان!








شیرینی زبان به روش ساده:
*خمیر هزار لا : 1 بسته  (منجمدش برای این شیرینی بهتره)
*در زبان انگلیسی به اوون puff Pastery میگن.
عسل یا شربت

روش تهیه:
 خمیر را با چاقو به شکل مستطیل برش میزنیم و دو لایه خمیر رو روی هم میذاریم. روی سطح لایه رویی یک برش کوچک میزنیم بعد روی خمیر را با قلم مو عسل یا شربت میمالیم و آن ها را روی کاغذ روغنی گذاشته و به مدت 20-15 دقیقه در فر قرار میدهیم با حرارت 200 درجه سانتی گراد تا شیرینی کاملا پف کند. و طلایی شود.
بعد از خنک شدن در صورت دلخواه باز روی شیرینی عسل میمالیم.





نوش  جان! 





چیز کیک توت فرنگی:



 
مواد لازم:

 برای کراست
بیسکوییت گندم: 1 الی 5/1 بسته
کره : 100 گرم

برای فیلینگ
خامه: 200 میلی لیتر
پنیر خامه ای 200 گرم
ژله آناناس: 1 پاکت

برای روی کیک
ژله توت فرنگی: 2/1 پاکت
پوره توت فرنگی: 2/1 پیمانه
توت فرنگی: 10 عدد

قالب کمربندی سایز متوسط
کاغذ روغنی: به اندازه کف قالب

ابتدا بیسکوییت ها را داخل کیسه فریزر میریزیم و از روی کیسه با گوشت کوب آن ها را کمی خرد میکنیم. بعد آن ها را داخل دستگاه خرد کن/ آسیاب ریخته تا پودر شوند. سپس کره را آب کرده وبا پودر بیسکوییت مخلوط میکنیم و ته قالب روی کاغذ روغنی ریخته و با قاشق صاف میکنیم و 30 دقیقه در یخچال قرار میدهیم تا سفت شود.

برای فیلینگ خامه را با همزن برقی کمی میزنیم و بعد پنیر خامه ای را به آن می افزاییم و باز هم میزنیم. پودر ژله آناناس را با 2/1 لیوان آب جوش حل کرده و آن را به مخلوط خامه ای می افزاییم. سپس آن را داخل قالب مذکورریخته و به مدت 3-2 ساعت در یخچال قرار میدهیم تا ببندد.

برای روی چیز کیک، 3-4 عدد توت فرنگی تازه را له کرده، همراه 1 قاشق شکر 5-10 دقیقه روی حرارت قرار میدهیم. ژله توت فرنگی را با 2/1 لیوان آب جوش حل و  با 2/1 لیوان آب سرد رقیق کرده و با پوره توت فرنگی مخلوط و روی چیز کیک میریزیم و روی آن توت فرنگی خرد شده میچینیم و در نهایت 30 دقیقه دیگر در یخچال قرار میدهیم.

*نکته: قطر فیلینگ باید از تمامی لایه ها بیشتر و قطر لایه رویی(توت فرنگی) از همه لایه ها کمتر باشد.

نوش جان!


















نوش جان! 



سوهان عسلی



مواد لازم:
شکر:2/1 پیمانه
خلال بادام:4/1 پیمانه
عسل:1 قاشق غ
روغن:2 قاشق س
زعفران سائیده:1  قاشق چ
خلال پسته و کنجد برای تزیین



روش تهیه:
ته یک سینی یا کاغذ فویل را خوب چرب می کنیم بعد شکر را در ظرف کوچکی می ریزیم و روی آتش می گذاریم،حرارت باید تند و یکنواخت باشد. گاهی بهم می زنیم تا شکر آب و طلایی شود. بعد عسل و روغن را می افزاییم. سپس بادام را داخل مایه می ریزیم و گاهی بهم می زنیم تا بادام نیز طلایی شود(سوهان عسلی را نباید زیاد بهم زد زیرا روغن آن جدا می شود)وقتی مایه کاملا طلایی شد زعفران را در کمی آبجوش حل می کنیم و داخل مایه می ریزیم. برای امتحان از مایه کمی گوشه سینی می ریزیم وقتی فورا بسته شد سوهان عسلی آماده است.حرارت را خیلی ملایم می کنیم تا حدی که سوهان عسلی فقط گرم بماند. بعد از مایه با قاشق کوچک به فاصله روی سینی می ریزیم و فوری دو سه عدد خلال پسته  یا مقداری کنجد روی آن قرار می دهیم،بعد از سرد شدن با کارد سوهانها را از سینی جدا می کنیم و در ظرف درداری محفوظ نگاه می داریم.



نوش جان!













قطاب

(مواد لازم برای تهیه 25-20 عدد قطاب):
برای تهیه خمیر:

ماست:4/1 پیمانه
روغن جامد (کره): 2/1 پیمانه
زرده تخم مرغ: 1 عدد
پودر قند: 1ق چ
پودر هل: 2/1 ق چ
بیکینگ پودر: 4/1 ق چ
آرد: به میزان لازم

برای داخل قطاب:

پودر بادام: 50 گرم
پودر قند: 25 گرم
پودر هل: 1 ق م

طرز تهیه:
روغن و پودر قند را با همزن می زنیم. سپس زرده تخم مرغ را به آن اضافه می کنیم و بعد از اضافه کردن زرده تخم مرغ کمی هم می زنیم. سپس هل کوبیده و ماست را به آن افزوده و مخلوط می کنیم. بعد بیکینگ پودر و آرد را به تدریج اضافه می کنیم تا خمیر به دست نچسبد.خمیر را در ظرف در بسته به مدت 30 دقیقه استراحت میدهیم. آن گاه روی یک سطح صاف مقداری آرد پاشیده و خمیر را با وردنه پهن می کنیم. پس از آن خمیر را تا کرده و دوباره باز می کنیم، و یکی دو بار این کار را انجام می دهیم. دفعه آخر خمیر را پهن کرده و با قالب گرد، قالب می زنیم و داخل آن را از مخلوط پودر بادام، پودر قند و هل پر می کنیم. پس از آن خمیر را بسته و به صورت گرد یا نیم دایره می پیچیم. سپس در روغنی که نه خیلی داغ و نه خیلی سرد باشد، سرخ می کنیم. آن گاه در صافی می گذاریم تا روغن اضافی آن گرفته شود. سپس در پودر قند می غلطانیم ( در این مرحله قطاب نه داغ باشد نه سرد).















نوش جان! 




شیرینی نخودچی:

خوب امروزم نوبت پخت شیرینی نخودچی بود.کلی گشتم تا یک رسپی با کره پیدا کردم....این هم دستورش (منبع:وبلاگ خانوم پروشات)
البته بنا به تجربه کمی تغییرات هم دادم:

آرد نخود: ۱۷۰ گرم
پودر قند: ۱۱۰ گرم
کره:
۱۵۰  گرم
زعفران حل شده در گلاب یک قاشق غذا خوری
هل کوبیده یک قاشق چای خوری
ارد برنج (اختیاری ولی اگر استفاده میکنین بسیار نرم باشه ۴۰ الی ۵۰ گرم بیشتر نریزین )

یادتون باشه اگر این مقدر آرد برنج میریزن آرد نخود را کمی کمتر کنین ۱۵۰ گرم بریزین میتونین اززرده تخم مرغ هم استفاده کنین ولی حدودا نصفه یک زرده ولی زیاد لزومی نداره . چون زرده انسجام خمیر رو بیشتر میکنه ولی از اصلات نون نخود چی که باید ترد باشه و سریع تو دهان آب بشه رو کم میکنه.
کره و پودره قند زعفران و هل رو با همزن اینقدر میزنین تا به صورت کرم لطیفی در بیاد حدود ۱-۱.۵ دقیقه اگر از ارد برنج استفاده میکنین ان رو به مواد اضافه کنین و همینطور زرده ۱-۲ دقیقه دیگه هم بزنین . خمیر به این شکل باید در بیاد من ی اشتباه کردم و ون این بود که ارد برنج زدم و ونام ارد برنجی که خودم درست کرده بودم و خیلی نرم نشود ولی شما اینو دقت کنین

خوب حالا خمیر رو کامی با دست ورز بدین و داخل سلفون بزارین . این خمیر اگر یک شب تو یخچال بزارین بهتر جواب میده و وقتی تو فر میزارین وا نمیره

عصر روز بعد:
فر رو روشن کنین ۱۴۰- ۱۵۰ درجه سانتیگراد
خمیر رو از تو یخچال در بیارین و شروع کنین به ورز دادن خیلی با احتیاط کار کنین . من از روی سلفون روی خمیر رو وردنه کشیدم خیلی راحت تر بود . قطره خمیر باز شده نباید بیشتر از یک سانت باشه . قالب بزنین و با هر چی دوست دارین تزین کنین و تو سنی فر که کاغذ روغنی گذاشتین بچینی یادتون باشه به هیچ وجه کاغذ رو مجددا چرب نکنین
تا فر گرم میشه نون های قالب زاده رو واسه چند دقیقه تو فریزر بزارین البته این اختیاریه ولی خمیر رو همیطور رها نکنین تا فر گرم بشه حتمن جای خنک بزارین.


فر که گرم شد سینی رو تو طبقه وست بزارین و واسه ۱۵ دقیقه timer رو ست کنین . ولی تو این مدت مدام چک کنین این شیرینی زمان پخته کمی لازم داره پس حواستون باشه.

 



نوش جان!


شیرینی بهشتی:

خوب من هم به مناسبت نزدیک شدن به عید نوروز دست به کار شدم تا شیرینی های خونگی بپزم. اولین شیرینی که برای عید امسال پختم شیرینی بهشتی بود. این هم دستورش و مراحل کار:


مواد لازم :

پودر شکر:100گرم
روغن جامد (کره):100گرم
آرد سفید:20 گرم
روغن مایع:25گرم
وانیل ،پودر کاکائو: مقداری

طرز تهیه:
ابتدا پودر شکروروغن را باهمزن میزنیم تاکاملا سفید شود وانیل را اضافه می کنیم. بعد آرد اضافه می کنیم خوب که مخلوط شد روغن مایع را میریزیم خمیر باید تا اندازه ای نرم شود که بتوانیم آن رابا قیف بزنیم اگر سفت بود کمی روغن مایه نیز اضافه میکنیم رنگ شیرینی بهشتی هم بستگی به سلیقه خودمان دارد که از پودر کاکائو وزعفران می توانیم استفاده کنیم خمیر که آماده شد داخل قیف ریخته وبا کمی فاصله از هم داخل سینی فر روی کاغذ روغنی زده وداخل فر بادرجه حرارت 200 درجه سانتی گراد قرار میدهیم. زمان پخت حدود15-10دقیقه است.

 


!نوش جان

کیک خامه ای- شکلاتی خوشمزه:



 این دستور ،دستور کیک اسفنجی  خانم  رزا منتظمی است.
مواد لازم:
تخم مرغ: 6 عدد
آرد: 6 ق س
شکر: 6 ق س
وانیل : 2/1 ق چ
*پودر کاکاؤ: 2 ق س

برای خامه:
خامه: 500 میلی لیتر
پودر کاکاؤ : 3-2 ق س
پودر شکر: 5-4 ق س

برای وسط کیک:
 گردو: 2/1 لیوان
موز : 1 عدد
ابتدا زرده وسفیده را جدا کرده و سفیده را جدا و زرده را با شکر ، وانیل و پودر کاکاؤ با همزن میرنیم فر را با درجه 175 سانتی گراد گرم می کنیم....سفیده را آنقدر میزنیم که سفت شده و از ظرف نربزد .سفیده را آرام آرام به بقیه مواد می افزاییم و به آرامی از یک سمت هم میزنیم، بعد آرد را الک کرده و به مخلوط  می افزاییم. و در آخر مواد را در قالبی که از قبل چرب و آرد-پاشی کرده ایم میریزیم و در فر با دمای 175 درجه به مدت 45 دقیقه الی 1ساعت قرار میدهیم. (طبقه وسط با دمای پایینی)
بعد از 45 دقیقه با خلال دندان کیک را در فر تست میکنیم ، اگر چیزی به خلال نچسبید یعنی کیک آماده است...فر را خاموش میکنیم اما کیک را بعد از 20 دقیقه  از فر در می آوریم تا پف کیک نخوابد.
کیک که کامل خنک شد، خامه ، پودر شکر و پودر کاکاؤ  را با همزن میزنیم تا خامه فرم بگیرد.
کیک را با چاقو از وسط برش میزنیم... خامه وسط کیک می مالیم ( به قطر دلخواه) بعد موز و گردو خرد شده میریزیم و با گذاشتن طبقه رویی کیک و تزیین روی کیک، کیک شکلاتی – خامه ای ما آماده میشود.

نوش جان!




نوش جان!



شیرینی  شب یلدا:

راستش از اونجایی که امسال برای شب یلدا هنوز تو این  مملکت غربت هندونه پیدا نکردم این شیرینی ها ی هندوانه ای رو درست کردم تا در صورت نبودن هندونه ، این شیرینی ها جای هندونه  رو میز شب یلدا پرکنن...
مواد لازم (برای 10 عدد شیرینی) :
آرد: 1 پیمانه
کره: 2/1 پیمانه
پودر شکر: 3/1 پیمانه
وانیل یا رنده پوست پرتقال: کمی
رنگ خوراکی قرمز  و سبز
ترافل شکلاتی :به مقدار لازم

روش تهیه :
ابتدا کره و پودر شکر را با همزن مخلوط کرده و وانیل و رنده پوست پرتقال را اضافه میکنیم....بعد آرد را هم اضافه کرده و با دست ورز میدهیم...بعد به  3/2 خمیر  چند قطره رنگ خوراکی قرمز و به بقیه آن رنگ سبز (زرد+آبی) میزنیم. بعد روی خمیر ها را میپوشانیم و آنها را 20 دقیقه در یخچال میگذاریم.
خمیر قرمز را با وردنه نازک میکنیم و از آنها دایره هایی در می آوریم. بعد دایره ها را از وسط با چاقو نصف میکنیم...از خمیر سبز نوار های باریکی به اندازه دور نیم دایره ها درست میکنیم و نوار ها را به شکل پوست هندوانه به نیم دایره ها متصل میکنیم .
روی شیرینی ها ترافل شکلاتی  به صورت تخمه هندوانه میپاشیم . توی سینی فر کاغذ روغنی می اندازیم و شیرینی ها درون سینی میچینیم و به مدت 12-10 دقیقه در طبقه وسط فر با حرارت 150 درجه سانتی گراد  قرار می دهیم تا پخته شوند.
نکته:  دقت کنید چون این شیرینی ها  کره دارند، توی فر رشد میکنند..برای همین فاصله کافی رو بین شیرینی ها رعایت کنید.


 یلدا مبارک!



نوش جان!


كيك باقلواي بسيار خوشمزه 


          

دستور این کیک رو از یکی از دوستان آشپز آنلاین (مرجان عزیز) یاد گرفتم...واقعا خوشمزه است...

مواد لازم :
شكر :1.2 بيمانه
تخم مرغ :3 عدد
كره اب شده: 150 كرم
گلاب: 1.4بيمانه
 هل ساييده: 1 قاشق جايخوري
بيكينك بودر 1: قاشق جايخوري
ارد: 1 بيمانه
بادام اسياب شده: ا بيمانه
مواد لازم براي شربت:
 شكر: 1 بيمانه
اب: 1.3 بيمانه
عسل: 1 قاشق سوبخوري
 گلاب: 1.4 بيمانه

طرز تهيه:شكر و تخم مرغ را با همزن برقي خوب بزنيد و كره اب شده را به ان اضافه كنيد.سبس كلاب و هل را اضافه كنيد.
بعد از كمي زدن بيكينك بودر را با ارد مخلوط و به مواد اضافه كنيد .كمي كه هم زديد همزن را خاموش وو بادام ها را اضافه كنيد سعي كنيد زياد هم نزنيد
مواد را در يك قالب 20در 30كه قبلا جرب كرده ايد بريزيد و در فر با حرارت 180 بمدت 45 دقيقه قرار دهيد تا طلايي شود
بعد شربت داغ را روي كيك خنك شده بريزيد و به دلخواه برش دهيد و روی آنها رو با پودر پسته تزیین کنید.